SİNOP MANTISI
Bir Sinoplu olarak bu konuda mütevazi olmamı beklemeyin.Tadıyla malzemesinin bolluğuyla kayseri mantısını sollayacak bir tat Sinop mantısı.Normalde halk arasında kulakaşı olarak bilinir.
Malzemeler:
6 su bardagı un
1 yumurta
tuz
Aldıgı kadar su
İç harcı:
250 gr kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
sos için
Tereyağ
Ceviz
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kaba koyup yoğurun.Bu verdiğim ölçüden 2 tane beze çıkarın.Ve nemli bir bezi üzerine örterek hamuru dinlenmeye bırakın.Sonra geniş bir kaba soğan ve sarımsağı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın ve kıymayla beraber ekleyin daha sonra göz kararı karabiber ve tuzu koyun.Güzelce karıştırın.Dinlenen bezelerden bir tanesini açın.kare parçalar kesin bu kare parçalara kıymalı harçtan koyun ve iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.Mantının suyuna az miktar zeytinyağ ve tuz ekleyip kaynatın kaynayan suya mantılarını atıp haşlayın.Haşlanan mantıları servis tabağına alın.Sosu için bir tane soğanı rendeleyin ve tavaya rendelediğiniz soğanları alın ve üstüne 3 kaşık tereyağını koyun ve güzelce soğanları soteleyin yakmamaya özen gösterin. Cevizinizi yada bol sarımsaklı yoğurdunuzu mantıya döktükten sonra bol tereyağlı sosunuzu gezdirmeyi unutmayın Sinop mantısının tadını getiren tereyağ.Afiyet olsun...
SİTENİZİ ÇOK BEĞENDİM LAKİN TASARIMI DÜZELTMENİZ GEREK..
YanıtlaSilKALEMİNİZ VE YAZINIZ ÇOK GÜÇLÜ...
SELAM VE DUALARIMLA...